dimecres, 13 de març del 2013

Fent camí


A dia d'avui, ja fa prop d'un mes que estem als nostres centres de pràctiques, i començam a conèixer com funcionen i quines són aquelles característiques que els defineixen. Així, la nostra tasca d'ara en endavant es començar a "treure-li suc" a aquesta etapa, tenint en compte quin serà el nostre context. Després d'un anàlisi detallat de la meva situació actual, crec que he de treballar les següents competències i que a l'escoleta Teringa les podré treballar de la manera següent:

dimarts, 5 de març del 2013

La classe dels ferrerets



A l'escoleta Teringa, fan feina per projectes i fa la casualitat que ara mateix, estem treballant "els ferrerets". Aquest és alhora el nom que reb la classe dels infants de 2-3 anys i un dels principals motius per treballar envers aquest tema. El motiu de treballar aquest projecte a aquestes alçades de curs, no és altre que l'escolta. M'explic! En principi cada classe treballa el seu nom gairebé a principi de curs, però enguany, els ferrerets tenien molta curiositat per un altre tema: els indis. Així, fins pràcticament després de Nadal, han estat treballant envers aquest tema, engrescats en un altre projecte. Quan ja el varen donar per finalitzat, la tutora els hi va recordar que encara no sabien ben bé què eren i com vivien els ferrerets i així començà el projecte que treballam a dia d'avui.

Així doncs, el passat dimecres vàrem fer una activitat que els infants gaudiren molt. Ells ja saben que els ferrerets són un tipus de granotes, saben quin aspecte presenta el seu habitat natural (han vist fotografies), com també saben que els hi agrada botar de pedra en pedra i que per no caure's, han de posar les mans obertes. Per poder donar als infants l'oportunitat d'imitar la conducta, a fi d'interioritzar l'aprenentatge, la tutora va proposar una activitat. Després de mirar una sèrie de fotografies i observar bé quina era la postura de les "mans" dels ferrerets i com ho havien de fer per agontar-se a les pedres, varem començar per assajar aquest moviment. 


divendres, 1 de març del 2013

Ça commence aujourd hui


El títol de l'entrada ve donat per la pel·lícula "Avui comença tot", perquè d'una banda, crec que el meu camí com a mestre comença realment amb aquestes pràctiques, I d'altra perquè vull recordar que la tasca docent no es limita a l'ensenyament d'uns continguts dins l'aula; la tasca docent implica el tracte amb les famílies i altres factors polítics i socials, que no sempre estaran del nostre costat. Per això, un mestre ha de ser una persona amb una formació íntegra i constant, amb una sèrie de competències que sovint no es podem aprendre als llibres.

D'una banda hi ha les competències que tenen relació amb l'aprenentatge propi i de l'assignatura de Reflexió i Innovació Educativa, i d'altra, les competències que defineixen un bon mestre segons l'autor Perrenoult. Així doncs, començarem el blog valorant el meu punt de partida envers les meves competències generals. Per començar: